Piotr Ciemny
Chwasty od kuchni
Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące.
Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni.
Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji?
Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo!
Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko.
Dowiedz się, jak smakują:
• pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką,
• marynowane czereśnie z rumiankiem,
• szampan z kwiatów,
• ocet z porzeczek z płatkami róży.
Odkryj kulinarny potencjał w prostych potrawach na bazie chwastów!
Oprawa twarda
Format: 150X200
Liczba stron: 240
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-240-7378-8