Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Piotr Ciemny

Chwasty od kuchni

Poznaj chwasty, które mijasz w parku, lesie i na łące.
Przekonaj się, jak wiele mogą wnieść do twojej kuchni.
Nawłoć, koniczyna, chaber to z pozoru pospolite chwasty. Czy zastanawiałeś się kiedyś, co by się stało, gdyby trafiły do twojej sałatki, lunchu i kolacji?
Będzie pysznie, zdrowo i kolorowo!
Przekonaj się, że chwasty smakują wspaniale i nawet w prostych potrawach wyglądają bosko.

Dowiedz się, jak smakują:
• pieczone gruszki z macierzanką pod orkiszową kruszonką,
• marynowane czereśnie z rumiankiem,
• szampan z kwiatów,
• ocet z porzeczek z płatkami róży.

Odkryj kulinarny potencjał w prostych potrawach na bazie chwastów!

Oprawa twarda

Format: 150X200

Liczba stron: 240

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-240-7378-8

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.