Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Jacob Kenedy

GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości

Tłumaczenie: Lucyna Wierzbowska

Włoska radość zaklęta w rożku.

Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku małej rzymskiej gelaterii.

70 prostych, lecz wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato
• szafran i wanilia
• ricotta z czekoladą i czarnym pieprzem
• nuta mandarynki
• biała czekolada z lawendą
• czarny bez z ogórkiem i ginem

Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak łatwo można przygotować niebanalne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak niewiele składników potrzeba, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.

Oprócz przepisów na lody, o smakach zarówno klasycznych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.

Dla wszystkich wielbicieli lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas :)

„Must have wszystkich miłośników lodów”.
/Nigella Lawson/

Oprawa twarda

Format: 160X190

Liczba stron: 240

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-240-7372-6

Tłumaczenie: Lucyna Wierzbowska

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.