Max Miller
Historia od kuchni. 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku
Tłumaczenie: Monika Skowron
Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?
Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, „przywraca do życia” dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce.
Ponad 60 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki – to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe!
Oprawa twarda
Format: 203x229
Liczba stron: 256
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-8135-343-4
Tłumaczenie: Monika Skowron