Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Max Miller

Historia od kuchni. 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku

Tłumaczenie: Monika Skowron

Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?
Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, „przywraca do życia” dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego, co masz w lodówce.
Ponad 60 przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki – to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe!

Oprawa twarda

Format: 203x229

Liczba stron: 256

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-8135-343-4

Tłumaczenie: Monika Skowron

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.