Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Francois-Regis Gaudry

Italia na talerzu

Tłumaczenie: Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan, Aleksandra Śmigielska

JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.

Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.
Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.
Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać. Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.

• Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?
• Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?
• Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?
• Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?
• Czy gnocchi można jeść również na deser?

Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.
KULINARNA UCZTA DLA WSZYSTKICH WIELBICIELI KUCHNI WŁOSKIEJ
5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii – na tę książkę przygotuj osobną półkę!

Oprawa twarda

Format: 240x328

Liczba stron: 464

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-240-8349-7

Tłumaczenie: Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan, Aleksandra Śmigielska

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.