Dinah Bucholz
Nieoficjalna książka kucharska Harry'ego Pottera. Od kociołkowych piegusków do ambrozji: 200 magicznych przepisów dla czarodziejów i mugoli
Tłumaczenie: Ewa Horodyska, Maria Borzobohata-Sawicka
Przystawka
Francuska zupa cebulowa Stworka – popisowy specjał skrzata domowego
Danie główne
Klopsiki Molly – obiad z kuchni Weasley’ów
Deser
Tarta melasowa – ulubiony deser Harry’ego
Paszteciki z dyni – przysmak z pociągu do Hogwartu
Przepisy prosto ze świata Harry’ego Pottera.
Ta książka kucharska zawiera niemal 200 łatwych do wykonania przepisów na potrawy, które przeniosą cię do Dziurawego Kotła lub wprost do kuchni pani Weasley.
Dzięki nim samodzielnie przygotujesz kociołkowe pieguski, musy-świstusy, blok karaluchowy, a nawet fasolki wszystkich smaków Bertiego Botta.
Na odważnych czekają skalne ciasteczka Hagrida.
Po takiej uczcie pozostaje już tylko skosztować muffinów z eliksirem słodkiego snu według receptury Hermiony.
WYCZARUJ MAGICZNE DANIA NA SWOIM TALERZU!
Wystarczy szczypta tajemnicy i odrobina kreatywności, żeby wyczarować niezwykłe przystawki, desery, przekąski i napoje. Dzięki nim przekształcisz zwykłe posiłki w magiczne kulinarne arcydzieła, których nie powstydziłyby się nawet skrzaty w kuchni Hogwartu.
MUGOLE TEŻ DADZĄ SOBIE RADĘ!
Światowy fenomen sprzedany w 2 milionach egzemplarzy!
Oprawa twarda
Format: 165x232
Liczba stron: 400
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-240-7456-3
Tłumaczenie: Ewa Horodyska, Maria Borzobohata-Sawicka
Recenzje
Dodaj
własną recenzję
Zapraszamy do
napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez
formularz.