Marta Gessler, Agnieszka Kręglicka
Nowa Qchnia artystyczna/Kuchnia świata
Świeże spojrzenie na kuchnię, wysmakowana szata graficzna – oraz zupełnie nowe przepisy znanych m.in. z „Wysokich Obcasów” restauratorek. Marta Gessler przypomina czytelnikom, że w gotowaniu najważniejsze są radość i pomysł. Zachęca do wypróbowania bardziej skomplikowanych przepisów (polędwica Wellingtona!), ale dba też o proste rytuały – przygotowanie zielonej herbaty czy kawy. Agnieszka Kręglicka przywozi z kulinarnych podróży przepisy i inspiracje: hiszpańskie gazpacho i paellę, legendarny smak greckiej fety, zioła prowansalskie. Jej opowieści o kuchni świata są nie mniej smakowite niż same potrawy.
Oprawa twarda
Format: 210 × 292 mm
Liczba stron: 200
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania: 2005-11-10
ISBN: 83-240-0619-2
Opracowanie graficzne: Piotr Grzybowski