Marta Gessler, Agnieszka Kręglicka
Qchnia artystyczna/ Kuchnia świata
To dwie książki w jednej - odkrywają dwie strony kulinarnych rozkoszy.
Jak odnaleźć radość w swojej kuchni? Potrawa powinna być nie tylko smaczna, ale także podana tak, by cieszyć wszystkie zmysły. Przepisy Marty Gessler, które zaskakują swoją prostotą i pomysłowością, oraz fotografie skupione na szczególe, odsłaniają ukryte piękno codziennej kuchni.
Jak urozmaicić własną kuchnię? Może przyrządzić curry? Zrobić coś z soczewicy? Potrawy z całego świata - zarówno znane jak egzotyczne, uwzględniające dostępne jesienią wiktuały - zagoszczą w Państwa domach dzięki przepisom Agnieszki Kręglickiej. Z wielu podróży przywozimy piękne kulinarne wspomnienia - czas je przywołać.
Marta Gessler i Agnieszka Kręglicka są doświadczonymi restauratorkami i doskonale wiedzą, jak zasiadanie do stołu zmienić w prawdziwą przyjemność. Autorki co tydzień publikują swoje przepisy w „Wysokich obcasach” - część z nich zawiera nasza książka. Następna część, tym razem z przepisami wiosennymi i wielkanocnymi, już wiosną!
Oprawa twarda
Format: 212 × 295 mm
Liczba stron: 200
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania: 2002-11-21
ISBN: 83-240-0251-0
Opracowanie graficzne: Piotr Grzybowski