Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Patrycja Machałek

Smak dzikich roślin

Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają DZIKIE ROŚLINY będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
• drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
• marmoladę z dzikiej forsycji
• surówkę z liśćmi lipy
• leśny dżin z jałowca
• pokrzywowe kluseczki
i ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.

Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!

Oprawa twarda

Format: 165x230

Liczba stron: 272

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-240-7373-3

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.