Opowieść o wyjazdach i powrotach, rodzinnym dziedzictwie i o niezapomnianych smakach i zapachach Azji
Gretchen Lin wyjeżdża z Singapuru jako młoda dziewczyna, przekonana, że opuszcza swój rodzinny kraj na zawsze. Jednak kiedy jej małżeństwo zaczyna przechodzić kryzys, podejmuje decyzję o powrocie do Azji.
Na miejscu ponownie odkrywa miejscowe zwyczaje, klimat… i przede wszystkim orientalną kuchnię, a zwłaszcza tajniki produkcji tradycyjnego sosu sojowego, którego receptura była przekazywana w jej rodzinie z pokolenia na pokolenie.
Jednak nie da się żyć w wiecznym zawieszeniu pomiędzy kontynentami. W końcu Gretchen będzie musiała wybrać pomiędzy powrotem do męża i ratowaniem małżeństwa a pozostaniem w Azji na stałe…
„Sos sojowy dla początkujących” to opowieść o wyjazdach i powrotach, rodzinnym dziedzictwie i o niezapomnianych smakach i zapachach Azji.
Wydanie kieszonkowe
Format: 11x168
Liczba stron: 352
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania: 2014-07-07
ISBN: 978-83-240-2549-7
Tytuł oryginalny: Soy Sauce For Beginners
Tłumaczenie: Krzysztof Skonieczny