Smak, którego nie zapomnisz
Wyobraź sobie, że tak jak Tess masz dwadzieścia dwa lata i właśnie zamieszkałaś w Nowym Jorku. Dostałaś pracę w jednej z renomowanych restauracji. I zaczynasz wyjątkową, pobudzającą wszystkie zmysły lekcję życia…
Najlepsze wina, ostrygi i koka. Mięsiste figi i trufle. Słodycz miłości i pożądania. Gorycz porażki i poniżenia. Wyrafinowany smak i żądza.
Ta powieść pozostawi cię bez tchu, ale zaostrzy twój apetyt…
***
Świetna robota... Wspaniale napisana książka... Danler jest znakomita, a Sweetbitter to Kitchen Confidential na miarę naszych czasów.
Dwight Garner, „The New York Times”
Inteligentna, smakowita... Gorąca książka naładowana zmysłowością.
„The Washington Post”
Ten debiut to kwintesencja opowieści o dorastaniu, do tego osadzona w niezwykłym mieście, w którym nie ma miejsca na wyrzuty sumienia.
„Publishers Weekly”
Smakowity i inteligentny debiut Danler to tak naprawdę historia miłości rozgrywająca się w uzależniającym świecie restauracji.
„People Magazine”
Broszurowa ze skrzydełkami
Format: 135x205
Liczba stron: 400
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania: 2019-06-17
ISBN: 978-83-7515-578-5
Tłumaczenie: Krzysztof Skonieczny