Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

27.09.2014

Jak jeść zdrowo i nie zbankrutować?

W sobotę 27 września Julita Bator, autorka Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy gościła w programie Pytanie na śniadanie w TVP 2.

Jak można żywić się żywnością nieprzetworzoną, gdy się nie ma czasu na bieganie po bazarkach, gotowanie od podstaw, i co najważniejsze zbyt dużo pieniędzy? Cały materiał dostępny poniżej

 

bator

 

 

fot. Jakub Bator

Proste przepisy na jedzenie bez chemii!

Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie.

Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy.

Odpowiadając na potrzeby czytelników proponuje praktyczną książkę złożoną z 80 nowych przepisów na dania bez polepszaczy i sztucznych barwników.

W książce znajdziesz proste i niedrogie pomysły na:

• własne pieczywo,
• drugie śniadanie do pracy i szkoły,
• nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci,
• desery dla łasuchów,
• dania świąteczne.



Szukasz pomysłu na prezent? Zobacz nasze nasze kulinarne gadżety:

Zobacz jak je otrzymać