KUCHNIA KOREAŃSKA TO PRAWDZIWA SZTUKA ŻYCIA
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki
100 autentycznym, prostym przepisom,
bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
• Domowy bibimbap
• Zupa lodowa z wodorostami
• Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
• Roladki z dorsza
• Ragoût z kimchi
• Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...
Jina Jung
Oprawa twarda
Format: 163x235
Liczba stron: 224
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-240-9492-9
Tłumaczenie: Agnieszka Dywan