Smak dzieciństwa!
Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę… Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!
Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazdek Michelina, prowadzi restauracje na całym świecie, od Londynu po Tokio, a jedna z nich znajduje się na… wieży Eiffla.
Oprawa twarda
Format: 165x235
Liczba stron: 130
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania: 2016-10-24
ISBN: 978-83-240-3983-8
Tytuł oryginalny: Le Petit Nicolas et Alain Ducasse font des gâteaux
Tłumaczenie: Barbara Grzegorzewska, Magdalena Talar
Przeczytaj także
>>> czytaj więcej
>>> czytaj więcej