Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Mikołajek i słodkie przekąski

Alain Ducasse

Mikołajek i słodkie przekąski

Tłumaczenie: Barbara Grzegorzewska, Magdalena Talar

Smak dzieciństwa!

Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę… Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse’a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!

Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazdek Michelina, prowadzi restauracje na całym świecie, od Londynu po Tokio, a jedna z nich znajduje się na… wieży Eiffla.

Oprawa twarda

Format: 165x235

Liczba stron: 130

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania: 2016-10-24

ISBN: 978-83-240-3983-8

Tytuł oryginalny: Le Petit Nicolas et Alain Ducasse font des gâteaux

Tłumaczenie: Barbara Grzegorzewska, Magdalena Talar

Przeczytaj także

Pomysły na prezent od Świętego Mikołaja!
Zbliża się Mikołaj! Czy już wiecie, co Wasze dziecko chce znaleźć pod poduszką? Macie pomysł na prezent? Bo my mamy dla Was kilka świetnych propozycji! Zobaczcie!
>>> czytaj więcej
Kwintesencja słodkiego dzieciństwa!
Kocie oczka z marmoladą, chlebek korzenny, bananowe babeczki i trufle w muszelkach! Marzenie każdego dziecka!
>>> czytaj więcej

Materiały o książce

Wypróbuj przepisy z książki!

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.