Magda Gessler
Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny
Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!
Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk.
Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.
“Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych.
Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!
Przed Tobą najsmakowitsza z podróży!
Szukasz pomysłu na prezent? Zobacz nasze nasze kulinarne gadżety:
Zobacz jak je otrzymać
Oprawa twarda
Format: 205x260
Liczba stron: 248
Wydanie: pierwsze
Data pierwszego wydania: 2013-11-04
ISBN: 978-83-240-2486-5
Recenzje
>>> czytaj więcej
Moda na kuchenne rewolucje sięgnęła daleko poza mury odwiedzanych przez Gessler restauracji, wpływając na to, co i jak jadają Polacy.
>>> czytaj więcej